Previously Posted Questions and Answers

In FCP Q&A’s (7.15.09)
Question first posted 05.15.09 
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22.
Are NDCs that are being submitted based on the FSS contract?
Previous Response: Yes
Updated Response: NDCs listed on the Appendix A are covered drugs under 32 CFR 199.21(q)(2)(iii) which states, "For purposes of this paragraph (q)(2), a covered drug is a drug that is a covered drug under 38 U.S.C. 8126" If TRICARE provides utilization data of covered drugs from the retail setting, a refund is owed. The presumption is that the U.S. Government’s utilization data is correct, a manufacturer may dispute the accuracy of TMA’s utilization data see 32 C.F.R. § 199.21(q)(3)(iv).

23.
If there is/are NDCs that are not on the FSS contract but were submitted, does the manufacturer still have to pay on it?

Previous Response: The drug must be on a FSS contract, if a drug has been submitted on Appendix A that is no longer on a FSS contract, please submit an email to ufvarr@tma.osd.mil with this information, including the date the product was removed.
Updated Response: Yes, please refer to the response to question #22.  

Question first posted 04.29.2009
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3.
There are supply items (syringes, diabetes supplies, etc.) that are included in the DoD pharmacy benefit, but are not pharmaceuticals.  Some of these supply items have multiple products that have been reviewed by the Uniform Formulary process and assigned to Tier 3 stats (blood glucose test strips).  Since Tier 3 supply products are not pharmaceuticals and hence do not have FCPs, is it safe to assume that the proposed Prior Authorization will not apply to these products?

Previous Response:  That is correct; this program only covered drugs which are on the Federal Supply Schedule (FSS) 
Updated Response: Yes supply products are not subject to Pre Authorization, this program applies to covered drugs under 32 CFR 199.21(q)(2)(iii) which states, "For purposes of this paragraph (q)(2), a covered drug is a drug that is a covered drug under 38 U.S.C. 8126" If TRICARE provides utilization data of covered drugs from the retail setting, a refund is owed. The presumption is that the U.S. Government’s utilization data is correct, a manufacturer may dispute the accuracy of TMA’s utilization data see 32 C.F.R. § 199.21(q)(3)(iv).
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